contact
MyEtwie
Evenement

8e ETWIE-ontmoetingsdag

  • 24 september, 2022
  • 09:30 - 16:00
  • Stormkop, Droogdokkensite

24 september 2022 stond uiteraard al langer in je agenda aangeduid, want dan strijkt de 8e ontmoetingsdag van ETWIE neer bij Stormkop op de Droogdokkensite in Antwerpen. Zet je schrap voor een dag boordevol industrieel erfgoed, met inspirerende lezingen en heel wat maritiem-erfgoedactiviteiten, ook voor de kleinsten!

Het programma biedt voor elk wat wils. Voor de middag nodigen we verschillende onderzoekers uit. Ze vertellen hoe ze hun onderzoek aanpakken en met welke uitdagingen ze te kampen hebben. Na een lunch verzorgd door topchef Seppe Nobels bieden we in de namiddag activiteiten aan die in het teken staan van het projectFocus Vakmanschapen ander maritiem erfgoed!

Breng je graag je (klein)kinderen mee? Geen probleem! In samenwerking met Stormkop voorzien we voor kinderen van 6 tot 14 jaar een toffe workshop zodat jij intussen zonder zorgen alle lezingen kan bijwonen. De kinderworkshop gaat van start om 10 uur.

Programma

9.30 uur: onthaal met koffie en thee

Voormiddag
TWIE onderzocht! Uitdagingen voor het onderzoek naar technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed

10 uur: verwelkoming door Ann Van Nieuwenhuyse (directeur Industriemuseum en ETWIE)

10.05 uur: inleidingUitdagingen voor het onderzoek naar technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoeddoor Joeri Januarius (coördinator ETWIE)

10.15 uur:Op zoek naar de sporen van John Cockerilldoor Bart Vanacker (tijdreizen)

10.50 uur:Het borgen van maritieme techniekendoor Alexander Kerkhof (Feathers on Wings)

11.25 uur: koffiepauze

11.45 uur:De beelden van Arthur van Gehuchten. Academisch erfgoed als venster op medisch onderwijs en onderzoekdoor Joris Vandendriessche (KU Leuven)

12.20 uur:Een blik vooruit op de werking van ETWIEdoor Joeri Januarius (coördinator ETWIE)

12.40 uur: lunch door Seppe Nobels + opening tijdschriftenmarkt

Namiddag
Maritiem-erfgoedactiviteiten

Het namiddagprogramma start om 13.50 uur. Laat je onderdompelen in typische scheepsambachten zoals de touwslagerij en het smeden van klinknagels, breng een bezoekje aan lichtschip West-Hinder III - terwijl de morsetekens langs je neus weg worden doorgeseind - en geniet intussen van de zeemansliederen van een echt Shantykoor!

Praktisch

  • wanneer:zaterdag 24 september 2022, van 10 tot 16 uur

  • waar:Stormkop - Eilandje, Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen

  • kostprijs:deelnemen aan de ontmoetingsdag kost 20 euro (incl. lunch) voor een volledige dag, 15 euro (incl. lunch) voor een halve dag. Kinderen betalen 10 euro (incl. lunch en workshop).

  • inschrijven:bevestig je deelname via onderstaand formulier en schrijf het totaalbedrag over op het rekeningnummer BE73 0910 1974 2660 met de vermelding 'inschrijving ontmoetingsdag' + jouw naam.