contact
MyEtwie
Evenement

Expo: Unfolding the Archives#4 - Bouwbedrijven

  • 5 oktober, 2021 - 27 oktober, 2021
  • 08:00 - 18:00
  • Bibliotheek Oostende (Wellingtonstraat 17)

Vanaf 5 tot 27 oktober loopt in de Bibliotheek van Ooostende de expo "Unfolding the archives #4 - Bouwbedrijven". Het geheel maakt deel uit van het Festival van de Architectuur en dompelt je onder in de wereld (en archieven) van bouwbedrijven.

Want een gebouw ontwerpen is één iets, het ontwerp effectief realiseren is een ander paar mouwen. Bouwwerven zijn bij uitstek plekken 'in transit', waar aannemers stap voor stap aan een nieuwe omgeving werken. De tentoonstelling zet gebouwen in wording in de spotlights. De verborgen schatten uit archieven van bouwbedrijven en de brede bouwsector worden even in de kijker gezet, want nog meer dan de archieven van architecten werpen deze stukken een licht op de complexe activiteit van het bouwen zelf.

Aan de hand vanwerffoto’s, publiciteitsfolders, ontwerpplannen, tijdschriftenen brievenschetst deze tentoonstelling hoe het beroep van aannemer en de samenwerking tussen aannemers en architecten evolueerde sinds de negentiende eeuw. De documenten illustreren de verschillende bouwfases en alle bouwactoren die daarbij betrokken zijn. Ook de technische kennis en de hulpmiddelen die nodig zijn tijdens de uitvoeringsfase komen aan bod. Aan de hand van de projectdossiers van enkele markante projecten, in Oostende en daarbuiten, brengt de expo het bouwproces van onze omgeving in beeld.

De expo wordt georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut en gecureerd door Jelena Dobbels.

Praktisch

De expo 'Unfolding the Archives #4 - bouwbedrijven' loopt van 05/10 tot 27/10 in de Bibliotheek van Oostende (Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende). Inkom is gratis. Meer informatie op: https://www.vai.be/expos-en-programma/unfolding-the-archives-4-bouwbedrijven

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...