contact
MyEtwie
Actor

Herita

  • Organisatie

Herita heeft het voorrecht om waardevolle historische plekken in Vlaanderen te beheren en te restaureen, met de steun van vele vrijwilligers. Zo worden onze schitterende maar vaak kwetsbare monumenten - die zoveel vertellen over onze geschiedenis - bewaard voor toekomstige generaties.

Het erfgoed dat ze beheren, stellen ze open voor het publiek. Zo kan een brede waaier aan bezoekers deze bijzondere plekken ├ęcht ontdekken, beleven en waarderen. Vanuit onze werking trachten ze zo het draagvlak voor onroerend erfgoed in Vlaanderen te verbreden en verdiepen.

Herita heeft als erfgoedstichting de ambitie om uit te groeien tot National Trust voor Vlaanderen en werkt samen met andere National Trusts wereldwijd. Op deze manier maken we deel uit van een internationale gemeenschap van meer dan 1.000 monumenten die beheerd worden in het algemeen belang. Van de gemeenschap, voor de gemeenschap.

Iedereen met een hart voor monumenten, landschappen en archeologische sites is welkom om deel te nemen aan de missie van Herita: alslid,vrijwilliger,donateur,bezoekerof sympathisant. Herita brengt mensen samen: verenigd in een gemeenschappelijk doel en verzameld op erfgoedplekken vol schoonheid en geschiedenis.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...