contact
MyEtwie
Actor

Hubertmolen Wenduine

  • Site
hubertmolen
Ringlaan
Wenduine 8420
Ga naar

De gemeenteraad van De Haan besliste in 2016 om het molenaarshuisje bij de Hubertmolen in Wenduine aan te kopen. Er zal een museum ingericht worden met als hoofdthema 'de inzet van wind en windmolens als energiebron van verleden tot heden'.

Er zijn door de tijd heen verschillende pogingen geweest om windmolens te vervangen door bvb. molens op stoomturbines of molens met paardenkracht doch steeds heeft men teruggegrepen naar windkracht als energiebron. Windmolens zijn altijd een voorbeeld geweest van duurzaam energiegebruik en de link met de windmolens op zee voor de productie van elektriciteit zal op een boeiende en educatieve manier in dit museum worden voorgesteld. Duurzaam gebruik van energie en vooral van windkracht is daarenboven een 'hot item' dat aan de hand van educatieve panelen, voorwerpen en maquettes in beeld zal worden gebracht. Ook de geschiedenis van het telen van graanproducten en de herkomst van graan door de tijden heen zal in het museum aan bod komen.

Bedoeling is ondermeer om er toeristische en educatieve rondleidingen te geven en creatieve activiteiten en workshops te organiseren (vb. kinderen die brood leren bakken nadat ze een rondleiding hebben gekregen over de geschiedenis van de molens en de verschillende meelsoorten).

Thema's

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...