contact
MyEtwie
Actor

Mol Cy

  • Bedrijf

Mol Cy werd opgericht door Gerard Mol. Hij had een opleiding in werktuigkunde gevolgd aan de nijverheidsschool. De passie voor mechaniek was er, maar helaas geen werk. In 1941 begon hij in het kiekenkot van zijn nonkel karren voor de landbouw te maken. Drie jaar later start hij officeel zijn éénmanszaak gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van landbouwwagens.

Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het vervoer op de weg vrij snel. Paard en kar werden vervangen door tractor en truck met aanhangwagen. Een verandering waar Gerard (samen met zijn broer Remi die ook in het bedrijf was gestapt) op inspeelden. Het Amerikaanse leger dumpte talloze legervoertuigen op de markt. MOL kocht GMC's, Diamond T's, Thornycrofts, Mack's en andere trucks op om ze op maat van de klant om te bouwen. Uiteraard met een grondige revisie en nodige upgrade van het cabine- en rijcomfort.

Halverwege de jaren 60 stelde men vast dat er wel zeer veel tijd en geld stak in het demonteren en repareren van die oude trucks. In die mate dat MOL besliste om gewoon zelf trucks te bouwen. De MOL-truck was geboren!

Dit platform was de ideale basis om uit te waaieren over diverse soorten voertuigen zoals betonmixers en onderstellen voor kranen. Voor extreme landschappen werden er verschillende soorten terreinwagens, moerasbuggies, bosbouwmachines en woestijntrucks gebouwd. Vanaf 1985 kwam daar met de overname van VDK (Vandekerckhove) nog vuilniswagens bij. Tot slot behoren ook terminal trekkers en spoor-weg voertuigen tot het uitgebreide gamma.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...