contact
MyEtwie
Actor

Museum De Roskam - Heemkring Lint

  • Museum
lint_roskam
Koning Albertstraat 41
Lint 2547
Ga naar

In dit museum toont de heemkring van Lint verschillende ambachten:

- de kapper: dit interieur werd gevuld met voorwerpen uit een bestaande kapperszaak uit Lint. We vinden er alles van scheren tot wassen en knippen in een uitnodigend interieur.

- de schoenmaker: in dit atelier liggen de lapjes leder nog op de grond alsof de schoenmaker het nog maar net heeft verlaten. Merk vooral het ‘Parisienneke’ op dat deze ruimte verwarmt en op de tafel de ‘ordinaal’ om licht te geven.

- de bakkerij: in deze ruimte zien we nog een oude ‘voettrog’ om het deeg te mengen met aan de andere zijde de machinale versie. Het deeg gemengd en gerezen? Dan kan het zo in de oven achteraan.

- de kruidenier: in deze kruidenierszaak anno 1930-1950 zien we nog dat vele produkten los werden verkocht, vinden we nog de pakken sunlight en vele andere zaken uit grootmoeders tijd. Merk ook het marmeren tegeltje op de toog op want vroeger moest nog ‘met klinkende munt’ betaald worden.

- de schrijnwerker: hier bekijk je het atelier van een schrijnwerker met zijn vele soorten schaven, klemmen en boren. Met elkhun eigen betekenis en verhaal.

- de fietsenhoek: maak kennis metfietsen van onze grootouders, hun carbuurlampen en oude fietsplaten.Ontdek er ookoude relieken uit het archief van "De Lintse Windklievers".

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...