contact
MyEtwie
Gemeente

Herzele

Google Maps laden ...

Herzele ligt in de Denderstreek in Oost-Vlaanderen.

Een interessante herbestemming van een industrieel pand is de 'Wattenfabriek', waarin sinds 2012 onder meer een bibliotheek en een jeugdcentrum gevestigd is. Oorspornkeiljk was het een katoenspinnerij, in 1925 gebouwd door Ets. Fran├žois Saey uit Gent. In 1970 gingen de deuren dicht. De firma L'Ouate (Zeventem) kocht het gebouw en begon er met de vervaardiging van watten voor labo's, grootwarenhuizen en dergeijke. In 1994 werd de productie stopgezet in Herzele. Later koopt het gemeentebestuur de lege gebouwen met omliggende site. De afbraak start in 2005 en in 2012 opent De Wattenfabriek haar deuren.

Verder zijn er drie molens: Molen Te Rullegem, Molen Ter Rijst en de Buysesmolen. De Oude Steenbakkerij van de familie Hove is een ringoven. Deze oven in deelgemeente Sint-Lievens-Esse is uit gebruik genomen in de jaren 1980. Hier werden bakstenen gemaakt met leem uit de omgeving.

Brouwerij Van den Bossche is een brouwerij opgericht in 1897 door Arthur Van den Bossche en nog steeds in handen van dezelfde familie. Sinds 2015 is de vierde generatie actief. Een andere brouwerij, brouwerij De Ryck werd in 1886 opgestart door de familie De Ryck, en ook nog steeds in handen van dezelfde familie.

Titel Auteur Jaar
Herzele Sint-Lievens-Esse Brouwerij Van den Bossche. Luc ROBIJNS 2005 Bekijk de publicatie
Mechanische maalderij Steenhuize-Wijnhuize (Herzele). Luc ROBIJNS 1997 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...