contact
MyEtwie
In de kijker

125 jaar Umicore in Hoboken

Gepubliceerd op 11/02/2013

In 1887 richtte het Duitse Degussa een ontzilveringsfabriek op in Hoboken. Sinds de afkoop van de Scheldetol in 1863 was het vroegere landelijke dorp erg in trek bij de industrie. De fabriek van Degussa werd in de volksmond 'De Zilver' genoemd. 125 jaar later is er heel wat water door de Schelde gevloeid. Na een aantal overnames en fusies ontstond de Metallurgie Hoboken – Overpelt, die uiteindelijk opging in Union Minière. Sinds 2001 ontwikkelde het Hobokense bedrijf zich onder de naam Umicore tot wereldleider in het recycleren van edele metalen.

Benieuwd naar de evolutie van de zogenaamde ‘Zilver’ naar het moderne Umicore van vandaag? Tijdens de expo '125 jaar Umicore in Hoboken in beeld' kom je er alles over te weten. De fabriek zelf is omwille van de veiligheid niet altijd toegankelijk voor het publiek. Daarom werd aan de Heemkundige Kring 'Hobuechen 1135'gevraagd om hun lokalen en hun documentatie over de ‘metallurgie’ ter beschikking te stellen voor een expo. Achttien panelen vol nostalgische foto’s zijn er te bekijken.

De tentoonstelling ’125 jaar Umicore in Hoboken in beeld’ loopt nog tot en met 5 mei 2013 in Kasteel Broydenborg (Broydenborglaan 2, 2660 Hoboken). Open elke zondag van 14 tot 17u.

Op umicore.be vind je ook een selectie foto's uit de geschiedenis van Umicore.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...