contact
MyEtwie
In de kijker

12de editie van 'Ambacht in de Kijker'

Gepubliceerd op 01/02/2017
ambachtindekijker17b

Vandaag wordt de 12de editie van 'Ambacht in de Kijker' gelanceerd. Met deze jaarlijkse wedstrijd wil de federale overheid kwaliteitsvolle ambachtsmannen en -vrouwen belonen, de ambachten bij het grote publiek bekendmaken en jongeren warm maken voor de sector. Met de 'Leerschoolprijs' worden ook jongeren beloond die zich op een kwalitatieve manier vormen in de ambachtelijke sector.

Tot 15 maart kunnen alle ambachtslieden, ongeacht hun leeftijd, zich inschrijven voor de wedstrijd. Een selectiecomité zal tien laureaten kiezen op basis van de kwaliteit en originaliteit van hun product, hun parcours, hun management en marketing... Dit jaar legt de wedstrijd de nadruk op het belang van goed beheer en efficiënte communicatie om van zijn passie zijn beroep te kunnen maken.

De tien laureaten worden in de kijker gezet aan de hand van een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt 3000 euro. Alle deelnemende ambachtslieden krijgen ook visibiliteit op www.ambachtindekijker.com.

Elke jongere tot maximum 25 jaar die zich vormt in een ambachtelijk beroep, kan meedingen naar de 'Leerschoolprijs 2017'. Deze prijs wil een jongere in de kijker zetten die die uitblinkt in zijn of haar motivatie en parcours, en de kwaliteit van zijn of haar ambachtelijke opleiding.

Je vindt alle informatie over de wedstrijd op de website www.ambachtindekijker.com.