contact
MyEtwie
In de kijker

2e ETWIE-ontmoetingsdag: het programma

Gepubliceerd op 27/09/2013
ontmoetingsdag13_beeld

Op zaterdag 7 december organiseert ETWIE een tweede ontmoetingsdag in Mechelen, met als titel 'Typisch TWIE. Uitdagingen voor het roerend technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed'. Verschillende sprekers zullen een aantal aspecten van het verzamelen, beheren, onderzoeken en ontsluiten van roerend erfgoed in onze sector belichten. Ook wordt het nieuwe digitaal platform van ETWIE voorgesteld. Deze dag richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed.

Programma

9.15u Onthaal met koffie

9.45u Overzicht van de ETWIE-werking in 2013. Peter Scholliers - voorzitter ETWIE

10.00u Onbekend maakt onbemind? Naar een herwaardering van handwerktuigen. Steven De Waele - Museum voor de Oudere Technieken (MOT)

10.20u Het academisch erfgoed in Nederland. Esther Boeles - Stichting Academisch Erfgoed (Nederland)

10.40u Bedrijven en hun erfgoed: waar een wil is, is een weg. Johan Eeckelaert - Katoen Natie

11.00u Pauze

11.10u Van samenwerking gesproken: een nieuw collectieplan voor het MIAT. Pieter Neirinckx en Ann Van Nieuwenhuyse - MIAT Gent

11.30u Discussiemoment

12.15u Afsluitende beschouwingen en een blik op de toekomst. Daniëlle De Vooght en Tijl Vereenooghe - ETWIE

12.30u Voorstelling nieuw digitaal platform ETWIE. Anouk Stulens - Afdelingshoofd erfgoedontwikkeling Stad Mechelen

13.00u Lunch

14.00u Facultatief namiddagprogramma: geleid bezoek aan de Torenuurwerkmakerij Michiels of de Koninklijke Manufactuur De Wit (wandtapijten).

Abstracts van de sprekers zijn te vinden op deze pagina.

Praktisch

De ontmoetingsdag vindt plaats op zaterdag 7 december 2013 in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot (Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen). Deelname aan de ontmoetingsdag is gratis (incl. lunch). Voor het facultatieve namiddagprogramma wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd (ter plaatse te betalen). Inschrijven kon tot en met 30 november. Deelnemers kunnen tijdens deze ontmoetingsdag ook hun eigen activiteiten promoten aan de hand van flyers, affiches, publicaties... Hiervoor wordt de nodige ruimte voorzien. Wens je van deze mogelijkheid gebruik te maken, meld dit dan even via info@etwie.be.