contact
MyEtwie
In de kijker

6e ETWIE-ontmoetingsdag in Antwerpen: het programma!

Gepubliceerd op 26/01/2018
havenhuis_1

UPDATE 5 maart

Ondertussen hebben reeds 90 deelnemers zich aangemeld voor de ontmoetingsdag. Nog interesse om deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar info@etwie.be en we plaatsen je op een wachtlijst.

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert ETWIE zijn zesde ontmoetingsdag. Deze dag, met als titel ‘TWIE goes international’, vindt plaats in het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

2018 is het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed. De rode draad voor de ontmoetingsdag wordt dan ook gevormd door interessante expertise-uitwisseling en inspirerende projecten die ontstaan zijn door samenwerking over de landsgrenzen heen. 2018 vormt ook een belangrijk jaar voor ETWIE, aangezien het expertisecentrum sinds 1 januari 2018 deel uitmaakt van het MIAT. De ontmoetingsdag is dan ook het ideale moment om het nieuwe beleidsplan voor te stellen.

Deze ontmoetingsdag richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed.

Programma

9.30u Onthaal met koffie

10u Verwelkoming en overzicht van de ETWIE-werking in 2017. Joeri Januarius (ETWIE)

10.15u Toelichting bij het nieuwe beleidsplan 2019-2023. Ann Van Nieuwenhuyse (directeur MIAT) en Joeri Januarius (ETWIE)

10.35u De Pozzo-collectie: een unieke getuigenis van de Belgische tegelindustrie in een internationale context. Mario Baeck (Gilliot & Roelants Tegelmuseum Hemiksem)

11u ‘Living Lace’: het Wereldkantcongres in Brugge. Martine Bruggeman (coördinator tentoonstellingen WLC Brugge 2018)

11.25u Ontdek de wetenschap! De nieuwe inrichting van het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Tiemen Cocquyt (Boerhaave)

11.50u Korte koffiepauze

12u Panelgesprek over lopende projecten en verwachtingen rond de internationalisering van technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed. Panelleden: Marieke van Bommel (MAS), Leen Roels (Erfgoedcel Mijn-Erfgoed), Jef Vissers (De Smederij), Kia Tsakiridis (Werkplaats Immaterieel Erfgoed). Moderator: Roel Daenen

12.50u Afsluitende beschouwingen en een blik op 2018. Robin Debo en Joeri Januarius (ETWIE)

13u Broodjeslunch

14u Facultatief namiddagprogramma:

Geleid bezoek aan het restauratieproject van de IJslandvaarder F. Musin (Droogdokken, olv. Werkvormm - opgelet: dit is een buitenactiviteit!)
Geleid bezoek aan Brouwerij Seef (Noorderpershuis)
Geleide wandeling 'het verleden van het Eilandje' (vertrek: het MAS)


Praktisch

De ontmoetingsdag vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 in het auditorium van het Havenhuis (Zaha Hadidplein, Antwerpen). Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van het Havenhuis.