contact
MyEtwie
In de kijker

Aan de slag met het verleden van je bedrijf

Gepubliceerd op 29/05/2018
Categorie
g_brochure_bedrijfserfgoed_siemens

ETWIE stelt trots “Aan de slag met het verleden van je bedrijf” aan je voor, een brochure over bedrijfserfgoed, die met behulp van Geheugen Collectief en Archiefbank Vlaanderen tot stand kwam. Waarom deze brochure? Om bedrijven te wijzen op het belang van hun verleden en hen te helpen bij het in kaart brengen en ontsluiten van hun erfgoed.

Bij bedrijfserfgoed denkt men algauw aan oude fabriekspanden of historische machines, maar bedrijfserfgoed omvat meer dan dat. Het gaat ook om de producten, de aanpak, de papieren en om het immateriële erfgoed: de kennis, het vakmanschap, de technieken… Om te voorkomen dat al dit erfgoed op termijn verloren gaat, maken we bedrijven via de brochure wegwijs in het vinden, bewaren en ontsluiten van hun verleden.

Geschiedenis is hip

Geschiedenis is bovendien hip. Denk aan de vele retro objecten die opnieuw in de handel liggen, de nostalgische blikken bij het zien van oude reclameposters, de verhalen over hoe het vroeger was… De geschiedenis van een bedrijf draagt bij tot een sterke imago. Zijn we niet allemaal op zoek naar producten die jarenlang hun kwaliteit bewijzen? Naar authenticiteit en geloofwaardigheid? Bedrijven met een lange staat van dienst stralen het vertrouwen uit waar de consument naar op zoek gaat. Bedrijfsgeschiedenis leent zich dus perfect tot story marketing.

In de brochure “Aan de slag met het verleden van je bedrijf” vind je tips om je bedrijfsgeschiedenis in de spotlight te plaatsen, zowel online als bijvoorbeeld met een eigen bezoekerscentrum. Daarnaast biedt de brochure informatie over het opsnorren van je bedrijfsverleden en stelt ook enkele partners voor die daarbij kunnen helpen.

Heb je interesse in het verleden van je bedrijf en wil je er ook mee aan de slag? Download dan gratis de brochure of vraag een exemplaar via info@etwie.be. We kijken er naar uit om jouw verhalen te horen!