contact
MyEtwie
In de kijker

Als een landschap kon spreken...

Gepubliceerd op 31/03/2016
Categorie
dsc_0004

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei vinden in Boom het erfgoedcongres en de excursiedag 'Als een landschap kon spreken...' plaats. Gedurende twee dagen zal er worden ingegaan op de toekomstopties voor industriële erfgoedlandschappen in Vlaanderen in de 21ste eeuw, met specifieke aandacht voor een 'erfgoedlijn' voor behoud en ontsluiting van steenbakkerijrelicten in de Rupelstreek. Dit congres wordt georganiseerd door de Projectvereniging Erfgoed Rupel, met de medewerking van onder meer ETWIE.

Binnen- en buitenlandse sprekers zullen op vrijdag in De Schorre in Boom hun licht laten schijnen op steenbakkerijrelicten in de Rupelstreek, Vlaanderen én daarbuiten. Tijdens een excursie op zaterdag wordt er op zoek gegaan naar de erfgoedsporen van steenbakkerijen langsheen het Kempens kanaal.

Meer weten? Download het volledige programma (pdf).

Inschrijven kan tot en met 17 mei door contact op te nemen met Harry Van Royen via harry@erfgoedrupel.be. Deelname aan het congres kost 30 euro, de excursie komt neer op 45 euro, en een gecombineerde inschrijving is 75 euro.