contact
MyEtwie
In de kijker

'Ambacht in de Kijker' focust op jongeren

Gepubliceerd op 15/02/2016
ambachtindekijker16

Vandaag wordt de 11de editie van 'Ambacht in de Kijker' gelanceerd. Met deze jaarlijkse wedstrijd wil de federale overheid kwaliteitsvolle ambachtsmannen en -vrouwen belonen, de ambachten bij het grote publiek bekendmaken en jongeren warm maken voor de sector. Met de nieuwe 'Leerschoolprijs' worden dit jaar ook jongeren beloond die zich op een kwalitatieve manier vormen in de ambachtelijke sector.

Tot 31 maart kunnen alle ambachtslieden, ongeacht hun leeftijd, zich inschrijven voor de wedstrijd. Een selectiecomité zal tien laureaten kiezen op basis van de kwaliteit en originaliteit van hun product, hun parcours, hun management en marketing... De tien laureaten worden in de kijker gezet aan de hand van een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt 3000 euro. Alle deelnemende ambachtslieden krijgen ook visibiliteit op www.ambachtindekijker.com.

De 'Leerschoolprijs' staat open voor iedereen tot 25 jaar die actief is bij een ambachtsman of -vrouw of bij een ambachtelijk bedrijf. Dit omvat zowel arbeiders, stagiaires als andere vormen van werkplekleren.

Je vindt alle informatie over de wedstrijd op de website www.ambachtindekijker.com.