contact
MyEtwie
In de kijker

Ambachtelijk Weekend in het Waasland

Gepubliceerd op 17/08/2016
ambachtelijk_weekend

Tijdens het Ambachtelijk Weekend op 20 en 21 augustus zullen meer dan 350 deelnemers uit het Waasland hun vakmanschap voorstellen, met het thema 'vuur' als rode draad.

Het is ondertussen al het 37ste jaar op rij waarop het Ambachtelijk Weekend georganiseerd wordt. Voor deze editie werd het concept grondig opgefrist. Meer nog dan voorheen zullen de deelnemers de handen uit de mouwen steken om ter plaatse hun ambacht en vakmanschap te demonstreren aan het publiek en er mogen enkel producten verkocht worden die door de ambachtslieden zelf gemaakt werden.

Op de website www.ambachtelijkweekend.be kan je de verschillende deelnemers ontdekken en de activiteiten sorteren per gemeente of per thema, van ambachten die met het Waasland verbonden zijn zoals klompenmaken of kantklossen tot allerhande zilver-, goud- en ijzersmeedwerk, steenkappen, keramiek ... Op de website vind je bovendien verscheidene fietsroutes waarlangs je de ambachten kan bezoeken terwijl je ook de natuur en de mooie landschappen van het Waasland tot je kan nemen.

Op zaterdag 20 augustus zijn de deelnemers actief van 12u-18u en op zondag 21 augustus van 10u-18u. Een handig overzicht van alle deelnemers en locaties kan je ook downloaden in brochure (.pdf)