contact
MyEtwie
In de kijker

Ambachten in de kijker op 26 november

Gepubliceerd op 03/11/2017
ambachtendag_2017

Het laatste weekend van november staat helemaal in het teken van ambachten. Op zondag 26 november vindt in het hele land de elfde editie plaats van de Dag van de Ambachten. De ambachtenacademie Revivak organiseert op haar beurt in Roeselare het publieksevenement 'Maak het Mee!'.

Dag van de ambachten

Bijna 700 Belgische ambachtslieden zetten gratis de deuren van hun atelier open voor de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie en met steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

Met de sinds 2006 georganiseerde Dag van de Ambachten wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's Denis Ducarme, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslui die in België actief zijn onder de aandacht brengen.

"Deze editie is de laatste die openstaat voor alle ambachtslieden. Vanaf de editie 2018 is de erkenning van de hoedanigheid van ambachtsman door de Commissie Ambachtslieden vereist. Meer dan 860 ambachtslieden werden reeds erkend,” zegt Ducarme.

De volledige lijst met deelnemende ambachtslui is te vinden op www.dagvandeambachten.be

Maak het mee!

De ambachtenacademie Revivak (Revival Vakmanschap) organiseert in samenwerking met de Dag van de Ambachten een afzonderlijk evenement om de makers in Roeselare in de kijker te plaatsen. Maak het mee! is een publieksevenement waar je op diverse locaties in de stad ambachtslui kan ontmoeten en zelf aan de slag kan. Via een aantal maakplekken in de stad kan je zelf een route op maat uitstippelen.

Meer informatie over de verschillende maakplekken in de stad is te vinden op www.revivak.eu/agenda/detail/maak-het-mee-publieksevent