contact
MyEtwie
In de kijker

Annelies zoekt jonge ambachtslieden

Gepubliceerd op 22/07/2013

Sinds vorige week is Annelies Cosaert aan de slag als jobstudente bij ETWIE. In samenwerking met tapis plein vzw gaat ze de komende weken op zoek naar jongeren in erfgoedberoepen die zich met een beurs van de Koning Boudewijnstichting willen vervolmaken in het buitenland. Annelies begeleidt en ondersteunt kandidaten in de opmaak van hun dossier, en analyseert hun vragen en bemerkingen om zo een bijdrage te leveren aan het project ‘Schatten van*in mensen’.

Jonge, talentvolle ambachtslieden kunnen zich tot eind augustus kandidaat stellen om een vervolmakingsbeurs van maximaal 10.000 euro te ontvangen. De oproep gaat uit van het Platform voor Opleiding en Talent, opgericht door Sofina n.v. en de nakomelingen van Gustave Boël. Met de vervolmakingsbeurzen wil men jonge ambachtslieden in erfgoedberoepen ondersteunen om hun traject naar uitmuntendheid te versnellen. Dankzij de beurzen kunnen ambachtslieden hun vaardigheden perfectioneren in een opleidingscentrum of bij een leermeester in het buitenland. De oproep richt zich tot jonge ambachtslieden tussen de 20 en 35 jaar die werkzaam zijn in België. Enkele vakgebieden die in aanmerking komen, zijn: decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw, snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken…

Annelies Cosaert volgt de masteropleiding conservatie en restauratie van glas en keramiek aan de Universiteit Antwerpen, en studeert in het kader van Erasmus Belgica momenteel aan ENSAV La Cambre in Brussel.

Wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen via annelies@etwie.be of op het telefoonnummer 015/27.23.34. Bekijk ook zeker de Facebookpagina 'Beurs zoekt Jongeren in Erfgoedberoepen' of raadpleeg de site van de Koning Boudewijnstichting.