contact
MyEtwie
In de kijker

Ateliers,fabrieken en kantoren centraal op Brusselse Open Monumentendagen

Gepubliceerd op 17/08/2015
omdbxl15

In het weekend van 19 en 20 september vindt ook in Brussel de 27ste editie van de Open Monumentendagen plaats, dit jaar met als thema 'Ateliers, fabrieken en kantoren'.

Het programma, dat vandaag werd bekendgemaakt, bulkt van ongewone plaatsen – voormalige drukkerijen, lampenfabrieken, maalderijen, bakkerijen, brouwerijen of fabrieken, kleine ateliers, opslagplaatsen, garages of plaatsen verbonden met de economische ontwikkeling van ons land – die dit thema illustreren en die ofwel hun oorspronkelijke functie behouden hebben ofwel een nieuwe bestemming hebben gekregen. Dankzij de vele voorgestelde activiteiten die te voet, met de bus of per fiets bereikbaar zijn, biedt het programma de bezoekers de kans hun kennis te verdiepen, niet alleen over het industriële verleden van het Brussels Gewest maar ook over de ontwikkeling van de tertiaire sector, met name door de vestiging van de zetels van grote ondernemingen.

Het programma en de kaart op de OMD-website helpen je bij het uitstippelen van een interessant traject. Kiezen wordt echter niet makkelijk. Je kan tientallen plaatsen bezoeken en deelnemen aan allerhande activiteiten (wandelingen, tentoonstellingen, rondritten per bus, geleide bezoeken…).

Tijdens de Open Monumentendagen kan je met al je vragen terecht in een informatiepunt in het centrum van Brussel, in de Sint-Gorikshallen, van 10u tot 17u. Meer info op www.openmonumentendagenbrussel.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...