contact
MyEtwie
In de kijker

Borgen voor morgen: vakmanschap doorgeven in meester-leerlingtrajecten

Gepubliceerd op 08/12/2020
Categorie
Brouwerij Boon Meester leerling kuiperij_ETWIE

De voorbije drie jaar zorgden 175 meester en leerlingen in maar liefst 62 trajecten voor een serieuze boost in het doorgeven van vakmanschap in Vlaanderen. Departement Cultuur, Jeugd en Media maakte een prachtige digitale publicatieom deze trajecten in de verf te zetten.

Stuk voor stuk stelden de meesters hun ateliers en hoofden open voor het overdragen van de jarenlang opgebouwd kennis. Kruisbestuiving, passie, traditie en duurzaamheid zijn meer dan eens de trefwoorden in de trajecten.

Interessant is ook het bijhorende taartdiagram. Daar zien we een grote thematische diversiteit, met een sterk aandeel van ambachten. Daartoe behoren zowel de traditionele ambachten zoals het ciseleren en vakwerkbouw, maar ook hedendaagse zoals tatoeƫren. Mooie diversiteit!

"Verder wil ik mijn dank uitdrukken aan de begeleidende organisaties uit de cultureel erfgoedsector. Met hun kennis van immaterieel erfgoed en het lokale erfgoedveld spelen zij een cruciale rol in de ondersteuning van meesters en leerlingen bij hun aanvraag en traject." Jan Jambon, 2020

Taartdiagram meester-leerlingtrajecten_Dept CJM_ETWIE