contact
MyEtwie
In de kijker

Brouwerijverleden van Wieze te boek gesteld

Gepubliceerd op 17/12/2016
wieze_brouwerijen

De oudheidkundige kring H.H. Salvator Wieze stelde vandaag een boek voor over het rijke brouwerijverleden van het dorp.

Sinds de middeleeuwen heeft men in het Oost-Vlaamse dorp Wieze altijd bier gebrouwen. Deze bedrijvigheid kende een grote expansie, wat uiteindelijk leidde tot de komst van grote brouwerijen die Wieze als echt bierdorp op de kaart zetten. In de publicatie komt onder meer de geschiedenis van de bekende brouwerijen als Callebaut, Van Langenhove, Van Roy en Wagon aan bod. Daarnaast is er in de lijvige publicatie ook aandacht voor vergeten brouwerijen uit lang vervlogen tijden.

Het boek heeft een brede opzet. Uiteraard lees je er alles over de geschiedenis van de brouwersfamilies, de bouwevoluties van hun bedrijven en het grote gamma van hun producten. De grote en kleine gebeurtenissen uit het leven van de brouwers, hun politieke loopbanen, de moeilijke omstandigheden van oorlog en schaarste, de fanfares, de personeelsfeesten... geven een bijzondere inkijk in het leven van toen.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zo'n 700 - vaak nooit eerder gepubliceerde - afbeeldingen van reclameobjecten, affiches, flesetiketten...

Meer info: www.heemkringwieze.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...