contact
MyEtwie
In de kijker

Brussel aan het werk

Gepubliceerd op 07/02/2013
brussel-aan-het-werk

Nog tot en met 23 maart kun je in La Fonderie - Brussels Museum voor Industrie en Arbeid de interessante tentoonstelling Brussel aan het werk. Foto's en verhalen uit de jaren '90 bezoeken. In de jaren 1990 maakte La Fonderie duizenden foto's van bedrijven, ateliers en winkels uit verschillende sectoren.

De tentoonstelling 'Brussel aan het werk' toont een selectie van zo'n 150 foto's. Het zijn momentopnamen die in een specifieke sociaal-economische context passen, en die onze complexe relatie met onze beroepsactiviteiten oproepen: het werk als middel van bestaan, zelfverwezenlijking of bron van leed. Deze realiteit, die zowel materieel als affectief en cerebraal is, wil La Fonderie op deze tentoonstelling onder de aandacht brengen. De fotograaf werkte vanuit het gezichtspunt van de getuigenis: hij wou een spoor bewaren van werkende lichamen, gebaren, blikken, materialen, machines en plaatsen. De foto's zijn in verschillende reeksen ondergebracht - per bedrijf of per thema - en vertellen op die manier telkens een verhaal. Ze maken emoties los en roepen geuren, geluiden, herinneringen of persoonlijke beelden op. La Fonderie vroeg aan een aantal mensen ook om te reageren op de foto's. Hun verhalen vullen de tentoongestelde beelden aan.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 23 maart 2013 in La Fonderie (Ransfortstraat 27, 1080 Sint-Jans-Molenbeek). In het kader van de tentoonstelling wordt ook een aantal randactiviteiten georganiseerd. Zo kun je op 21 februari de documentaire 'La geste ordinaire' van Maxime Coton gaan bekijken. Op 14 maart geeft prof. Thierry Pillon (Univ. de Rouen) een lezing over het thema 'Corps et travail'. Meer informatie op www.lafonderie.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...