contact
MyEtwie
In de kijker

Call for papers: 7ICCH

Gepubliceerd op 15/06/2020
Categorie
lisbon_school_of_architecture

Van maandag 12 juli tot vrijdag 16 juli 2021 is het opnieuw tijd voor het International Congress on Construction History. Het congres vindt al voor de zevende keer plaats en koos als locatie voor de Lisbon School of Architecture in het Portugese Lissabon.

Naast diverse keynotes door bouwhistorici krijgen deelnemers aan het 7ICCH congres ook de kans om de bouwhistoriek van Lissabon en de omliggende gebieden van dichtbij te ontdekken via gegidste tours langs iconische gebouwen, werven, organisaties en archieven.

Aan het finale programma wordt momenteel nog volop gesleuteld, maar de call for papers werd net gelanceerd. Tot 28 juni 2020 kan je via de ICCH-website een abstract van maximum 400 woorden indienen rond het thema “Bouwcultuur uit het recente verleden. Bouwmaterialen en bouwtechnieken van 1950 tot 2000.” Het gaat om onderzoek rond de geschiedenis van innovatieve én traditionele bouwmaterialen en -technieken, maar ook om de veranderingen in het bouwproces; zijn de gebruiken van de bouwsector gelinkt aan de gebruikte materialen?

Niet alleen kan onderzoek rond deze recente bouwmaterialen en -technieken waardevolle inzichten opleveren voor de erfgoedsector, maar ook voor circulaire renovatie.

De volledige papers kunnen tot 15 november 2020 worden ingestuurd. Meer info vind je op de website van het 7ICCH.