contact
MyEtwie
In de kijker

Cursus: breng je ambacht/techniek in beeld

Gepubliceerd op 25/03/2019
Categorie
ambachtinbeeld

Altijd al willen leren hoe je een techniek of een ambacht het best in beeld brengt? ETWIE haalt dé experte in huis: Wendy Van Wilgenburg uit Nederland. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival, het festival dat zich richt op ambachtelijk meesterschap met bijhorend filmfestival, waar prachtige films worden getoond (voor inspiratie, zie https://ambachtinbeeldfestival.nl).

Onder haar begeleiding maak je een korte documentaire over een ambacht/techniek naar keuze, want de authenticiteit en schoonheid van echt handwerk en vakmanschap laat zich heel goed vastleggen op camera. De cursus is heel praktijkgericht, laagdrempelig en intensief, maar op het einde hebben de termen 'half total shot', 'voice-over' of 'vogelperspectief' geen geheimen meer voor je!

Je zoekt dus zelf een ambacht dat je in beeld wil brengen. Dit past goed in het meester-leerlingtraject en is ideaal om een ambacht of techniek te documenteren en te borgen. Deze cursus staat open voor zowel erfgoedinstellingen als individuelen die hun eigen ambacht willen belichten. Willen jullie als duo één ambacht belichten? Dat kan ook! Tussen de sessie door ga je dus zelf ook aan de slag: concept van een filmplan, proefopnames en definitieve opnames in het atelier of de werkplaats van het ambacht dat je in beeld wil brengen. Maak dus zeker goede afspraken met de ambachtsman/vrouw.

Data, telkens van 12u30 tot uiterlijk 16u30:

Locatie: Industriemuseum Gent, Minnemeers 10, 9000 Gent.

Benodigdheden:

Kosten, incl. BTW, koffie & thee: €160 per filmonderwerp, of je nu als individu of als duo komt.

Let op: er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, mail dus snel naar lieselot@etwie.be!