contact
MyEtwie
In de kijker

De 10 laureaten voor Ambacht in de Kijker 2015 zijn gekend

Gepubliceerd op 26/06/2015
artisan_2015

Uit de 193 kwaliteitsvolle kandidaturen, selecteerde het comité 10 laureaten die de ambachtelijke sector zullen vertegenwoordigen bij het grote publiek. Dit jaar werd het comité voorgezeten door Fabienne Delvigne, hoedenontwerpster en hofleverancier. ETWIe maakte ook deel uit van het comité. Later dit jaar wordt beslist welke kandidaat de hoofdprijs van deze editie van Ambacht in de kijker wint. Daarnaast wordt ook nog de prijs 'parel van de jury' uitgereikt.

De komende maanden zullen deze tien ambassadeurs aan de hand van hun beroep, passie en expertise het uithangbord zijn van de ambachtelijke sector van onze economie. Proximedia zal voor elke laureaat een professionele bedrijfsfilm maken, die o.a. op de website en facebook van Ambacht in de Kijker zal verschijnen. Daarnaast worden vanaf september bezoeken aan de ateliers van de laureaten georganiseerd. Dit is vaak een unieke kans om de ambachtslieden aan het werk te zien. Het grote publiek kan, op basis van de filmpjes en de atelierbezoeken, stemmen op een laureaat om deze te nomineren voor de publieksprijs.

Omdat het dit jaar de 10de verjaardag van de wedstrijd Ambacht in de Kijker is, kunnen 10 stemmers bovendien een cadeaubon van € 50 winnen, die ze kunnen valideren bij eender welke kandidaat die deelnam aan Ambacht in de Kijker sinds 2006. Stemmen dus!

De 10 laureaten zijn:

  1. Johan De Punt (9420 Mere), molenbouwer - www.molenbouw.be

  2. Philippe Defleur (4730 Raeren), distilleerder - www.distillerie.biz

  3. Thierry Depuydt (7600 Peruwelz), ambachtelijke slager - www.cotealos.com

  4. Alexandre Detournay (7530 Gaurain), verlichting met blauwsteen - www.alexdetournay.be

  5. Dominique Legrand (5000 Namur), ambachtelijke bakker - www.boulangerie-legrand.be

  6. Aravinda Rodenburg (9000 Gent), kleermaker - www.aravindarodenburg.be

  7. Guido Schumacher (4700 Eupen), orgelbouwer - www.orgel-schumacher.be

  8. Charlotte Simonis (1050 Ixelles), textieldesigner - www.charlottesimonis.com

  9. Stijn Sioen (8930 Menen), stoffeerder - www.stofferingsioen.be

  10. Els Vansteelandt (1700 Dilbeek), juwelenontwerpster - www.elsvansteelandt.be

10 jaar Ambacht in de Kijker. Focus dit jaar: Webmarketing

Sinds 10 jaar probeert de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker de ambachtelijke sector te ondersteunen en bekend te maken bij het grote publiek als ook bij jongeren om hen warm te maken voor een ambachtelijk beroep. Doorheen de jaren is de wedstrijd geëvolueerd en gegroeid. Elk jaar wordt op een verschillend thema gefocust. Dit jaar is het thema Webmarketing. Met de prijs webmarketing wil Ambacht in de Kijker de ambachtsman of –vrouw belonen die hun eeuwenoude technieken weten te verenigen met nieuwe technologieën voor de promotie en verkoop van zijn/haar ambachtelijke producten.

Voor meer info: Roos Kinnaer, info@ambachtindekijker.com, tel. 025/00 50 70