contact
MyEtwie
In de kijker

Duiken in de machine: ontmoetingsdag op 16/09

Gepubliceerd op 06/07/2016
dim_ontmoetingsdag160916

In het kader van het project 'Duiken in de machine. Industriële en agrarische machines in 3D' wordt op vrijdag 16 september een ontmoetingsdag georganiseerd in Texture Kortrijk.

Erfgoedbeheerders stoten vaak op problemen bij het bewaren van oude machines. De conservering is niet vanzelfsprekend: de stukken vragen een grote opslagcapaciteit en heel wat technisch onderhoud. Bovendien is het niet eenvoudig om dit erfgoed toegankelijk te maken voor het grote publiek. Vaak zitten de interessantste onderdelen immers binnenin een machine. Het project ‘Duiken in de machine’ tracht, onder leiding van Texture Kortrijk, een antwoord te bieden door de kansen van 3D-technologie voor de bewaring en ontsluiting van industriële en agrarische machines te exploreren.

In deze context is het belangrijk dat de erfgoedsector en de 3D-wereld met elkaar in contact komen. Daarom vindt op 16 september in Kortrijk een eerste ontmoetingsdag plaats, waarop alle geïnteresseerden van harte welkom zijn. Je komt er meer te weten over de resultaten van het project en de mogelijkheden van 3D-technologie voor het industrieel en agrarisch erfgoed. Er zijn demonstraties en standjes, en met al je vragen en ideeën kun je bij specialisten terecht.

Meer info over de ontmoetingsdag vind je in deze uitnodiging