contact
MyEtwie
In de kijker

ERIH Annual Conference in Kopenhagen: call for papers

Gepubliceerd op 13/03/2017
Categorie
erih17_frederikvaerk

De jaarlijkse conferentie van het netwerk 'European Route of Industrial Heritage' (ERIH) wordt in 2017 georganiseerd in Kopenhagen. De bijeenkomst, van 20 tot 22 september, heeft als thema 'Industrial Tourism: Linking the past with the present and future'. Voorstellen voor papers zijn welkom tot 31 maart.

Industrieel toerisme bevindt zich op het snijvlak tussen twee thema's: de promotie van de vroegere industrie en bezoeken aan moderne bedrijven. Hoewel er op sommige erfgoedsites, zoals brouwerijen, nog steeds productie plaatsvindt, verschillt de toeristische aanpak hierbij vaak. Nieuwe ontwikkelingen zorgen er bovendien voor dat traditionele industrieën meer en meer als ouderwets worden beschouwd, zeker door de jongere generaties. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat beide insteken elkaar versterken? En hoe kunnen we de continuïteit in het industrieel erfgoed in Europa presenteren aan jong en oud?

ERIH is op zoek naar papers over vernieuwende en inspirerende ideeën, strategieën en case-studies rond dit thema. Bijzonder welkom zijn voorbeeldprojecten waarin de bedrijfswereld zich engageert om industrieel erfgoed op een educatieve manier te promoten. Abstracts zijn welkom via info@erih.net.

Je vindt de volledige call for papers op www.erih.net.