contact
MyEtwie
In de kijker

ERIH goes Ghent: call for papers nu beschikbaar

Gepubliceerd op 18/05/2020
Categorie
erih2

De jaarlijkse conferentie van het netwerk 'European Route of Industrial Heritage' (ERIH) wordt in 2020 georganiseerd in het Industriemuseum in Gent. De bijeenkomst, van 7 tot 9 oktober, heeft als thema 'Keeping the wheels turning. Succession planning for industrial heritage'. Voorstellen voor papers zijn welkom tot 22 juni.

Heel wat industrieelerfgoedsites in Europa staan voor dezelfde uitdaging: hoe kunnen ze de - vaak - technische kennis van museummedewerkers, -vrijwilligers en erfgoedgemeenschappen over het industrieel erfgoed op een efficiënte manier borgen? Het immaterieel erfgoed van industrie en techniek vormt dus de inzet van deze conferentie. Hoe kan de kennisoverdracht georganiseerd worden? Wat is het belang van documenteren? En welke rol kan een netwerk zoals ERIH spelen om het immaterieel erfgoed voor de toekomst veilig te stellen?

ERIH is op zoek naar papers over vernieuwende en inspirerende ideeën, strategieën en voorbeelden rond dit thema. Abstracts zijn welkom via info@erih.net.

Je vindt de volledige call for papers hier vinden. Graag meer informatie? Neem dan contact op met Joeri.