contact
MyEtwie
In de kijker

ETWIE verzamelt onderwerpen voor onderzoek, thesis of stage.

Gepubliceerd op 17/05/2019
Categorie
technical-drawing-3324368_1920

Het nieuwe academiejaar komt er met rasse schreden aan! En daarmee ook een verse lading studenten op zoek naar een geschikt thesisonderwerp om zich maandenlang in te verdiepen of een stage-opdracht die hen laat proeven van het werkveld.

"Hoezo, nu al? Het is nog maar mei?" denkt u wellicht. Wel, om universiteiten en hogescholen, proffen en docenten alvast te prikkelen met een mooi aanbod van thesisonderwerpen, onderzoeksvoorstellen en stage-mogelijkheden moeten we deze wel eerst verzamelen en onder de aandacht brengen. In de afgelopen jaren werden reeds een aantal voorstellen gesignaleerd aan ETWIE, maar we hopen die beperkte lijst nu verder aan te vullen!

Het erfgoed van techniek, wetenschap en industrie bevat immers talloze onderwerpen die aandacht verdienen én die bovendien naast de traditioneel druk bevraagde studenten (kunst)geschiedenis ook heel wat andere studiedomeinen kan aanspreken. Want waarom zouden toekomstige wetenschappers, ingenieurs en architecten niet erfgoedminded zijn? Of studenten farmaceutische, industriële of economische wetenschappen?

Vergeet ook de vele hands-on opleidingen niet: (elektro)mecaniciens, schrijnwerkers, metsers ... Want misschien wil een dakwerker als eindwerk wel die complexe plannen van de verdwenen kasteeltoren die je in je archief aantrof realiseren (op schaal natuurlijk) en daarbij zijn technisch inzicht op de proef stellen?

Thesisvoorstel / stageplaats melden?

Heb je binnen je organisatie een leerrijke stageplaats voor een student? Of ken je nog een boeiend onderwerp voor een thesis of een groepswerk? Of gewoon een vaag idee waarover je graag even overlegt? Laat het weten via een mailtje aan robin@etwie.be of op bel even naar 09 323 65 13.

Heb je al een concreet idee? Dan kan je onderstaand formulier alvast invullen.