contact
MyEtwie
In de kijker

European Strategy for Promotion of Industrial Heritage

Gepubliceerd op 16/10/2014
shiftx_strategy

In Genk vond gisteren de eindconferentie van het Europese project 'Shift-X. Employing cultural heritage as promoter in the economic and social transition of old-industrial regions' plaats. Tijdens de conferentie presenteerden de projectpartners ook hun 'European Strategy for Promotion of Industrial Heritage'.

Het document roept de nationale en Europese overheden op om het industrieel erfgoed prominent én permanent op de agenda te plaatsen. Ondanks het bestaan van verschillende charters en resoluties is er op dit moment nog geen gezamenlijke Europese aanpak rond de promotie van het industrieel erfgoed. Het document van Shift-X reikt een aantal suggesties aan om dit hiaat in te vullen.

De strategische paper focust op drie verschillende onderwerpen: de samenwerking tussen alle stakeholders rond industrieel erfgoed, de bewaring en het gebruik van het industrieel erfgoed, en de ontwikkeling van een positievere beeldvorming rond industrieel erfgoed. Rond elk van deze onderwerpen wordt in het document een aantal concrete maatregelen voorgesteld.

Het initiatief wordt ondersteund door heel wat Europese netwerken en organisaties uit de (industrieel-)erfgoedsector. Ook ETWIE ondertekende de 'European Strategy'.

Download de 'European Strategy for Promotion of Industrial Heritage' (pdf)