contact
MyEtwie
In de kijker

Excursie: het erfgoed van Philips in Eindhoven

Gepubliceerd op 16/05/2013

Op zaterdag 13 juli 2013 organiseert ETWIE, in samenwerking met MIAT Gent, een inspirerend studiebezoek aan Eindhoven, waarop vooral aandacht zal zijn voor de werking rond het erfgoed van Philips. De dag is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe Philips Museum, dat in april 2013 de deuren opende. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in industrieel erfgoed en bedrijfsgeschiedenis, en op zoek is naar inspiratie om actief rond deze thema’s aan de slag te gaan.

Programma

9.45u Ontvangst met koffie
10.30u
Rondleiding Strijp-S
We ontdekken de ‘Verboden Stad’: het voormalige bedrijventerrein ‘Strijp-S’ van Philips. De site vormt nu het creatieve hart van Eindhoven. Tijdens de rondleiding ligt de nadruk op het verleden van Philips, de huidige ontwikkelingen en de toekomst van Strijp-S.

12.00u Lunch (Brasserie Vandenberg)
13.00u Philipswandeling
Gerard, Anton en Frits Philips creëerden een nieuw klimaat voor de stad. Werkgelegenheid, architectuur en kennis gaven de stad een nieuwe identiteit en mentaliteit. De sporen die Philips nalaat, vormen nu de basis voor vernieuwde vormen van creativiteit en stedelijke ontwikkeling.
14.30u Bezoek Philips Museum
In het Philips Museum krijg je een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.
16.00u Panelgesprek ‘Industrieel erfgoed en bedrijfsgeschiedenis’
Welke inspiratie kunnen we uit het Philipserfgoed in Eindhoven halen? Hoe gaan we ook in Vlaanderen innovatief aan de slag met industrieel erfgoed en bedrijfsgeschiedenis? Sprekers tijdens het panelgesprek zijn Olga Coolen (directeur Philips Museum), Ann Van Nieuwenhuyse (directeur MIAT) en Janneke Hermans (secretaris Stichting Bedrijfsgeschiedenis en conservator Telecommunicatie in het Museum voor Communicatie in Den Haag).

17.00u Borrel
18.00u Voorzien vertrek

philips4

Praktisch

Deelname aan deze excursie kost 25 euro per persoon (inclusief lunch). Inschrijven kan tot 30 juni via info@etwie.beop het nummer 015/27.23.34. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40. De verplaatsing naar Eindhoven gebeurt met eigen vervoer. Samenkomst is voorzien om 10u. Adres: Strijp-S, Torenallee 20, 5617 Eindhoven (Nederland). Geef bij je inschrijving graag aan of je eventueel interesse hebt om te carpoolen.

Download de aankondiging (pdf)