contact
MyEtwie
In de kijker

Ferdinand Porsche, the Heritage

Gepubliceerd op 18/12/2013
porsche4

In Autoworld in Brussel loopt momenteel de tentoonstelling 'Ferdinand Porsche, The Heritage'. Meer dan 45 auto’s uit binnen- en buitenlandse collecties, historische filmbeelden, foto’s en affiches vertellen op deze tentoonstelling het uitzonderlijke verhaal van een familie die een automerk werd.

Elektriciteitswizard, genie en visionair Ferdinand Porsche (1875-1951) zou zijn leven voor de Tweede Wereldoorlog wijden aan de ontwikkeling van voertuigmotoren. Maar hij zou vooral ook aan zijn zoon en kleinzoon de passie voor techniek, design en autosport nalaten, die ervoor gezorgd heeft dat de naam Porsche vandaag in heel de wereld synoniem is met een van de meest mythische automerken.

De tentoonstelling in Autoworld is opgedeeld in vier zones en nodigt de bezoeker uit om zich onder te dompelen in de wereld van elk van de vier Ferdinands, die elk hun eigen stempel op het verhaal van Porsche hebben gedrukt: de genie-uitvinder, de ondernemer, de ontwerper, de uitdager...

Autoliefhebbers krijgen een overzcht van de productie van Porsche, van de eerste hybride Lohner-Porsche uit 1900 tot de actuele Porsche 918 Spyder, die in primeur voor België wordt getoond.

De tentoonstelling 'Ferdinand Porsche, the Heritage. From Electric to Electric' loopt nog tot 19 januari 2014 in Autoworld in het Jubelpark in Brussel. Meer informatie vind je op www.ferdinandporsche.be.