contact
MyEtwie
In de kijker

Filmfestival Ambacht in Beeld

Gepubliceerd op 09/03/2018
ambachtinbeeld16_logo3

Tussen 18 en 22 maart organiseert Ambacht in Beeld de eerste editie van het Filmfestival voor ambachten in Amsterdam. Tijdens dit filmfestival worden documentaires over ambachtelijk meesterschap vertoond. Elk programma wordt gecombineerd met een lezing en/of rondetafel met de makers of hoofdpersonages.

Op de ETWIE-studiedag 'In beeld en geluid' (2016) gaf organisatrice Wendy van Wilgenburgh in het Fotomuseum een workshop over het documenteren van ambachten. "Ambachten worden moeilijk doorgegeven en jongeren weten vaak zelfs niet meer wat een ambacht is. Zelf iets met de handen maken wordt bij jongeren, lagereschoolkinderen in het bijzonder, zelfs nog amper uitgeprobeerd", zei Wilgenburgh toen. "Bij het Ambacht in Beeld Festival wordt er kennis gedeeld, worden er contacten uitgewisseld en wordt er zo veel mogelijk geproefd van de vele verschillende ambachten." Met de organisatie van dit Filmfestival gaat Ambacht in Beeld nu nog een stapje verder in het sensibiliseren rond het borgen van ambachtelijke vaardigheden en technieken.

Op het programma staan onder meer inspirerende documentaires over druk- en weeftechnieken, brons gieten en houtrestaurauratie.