contact
MyEtwie
In de kijker

Finissage van dubbeltentoonstelling over het industrieel erfgoed in Vlaanderen en Catalonië

Gepubliceerd op 10/06/2016
industrieel_erfgoed

Op woensdag 15 juni sluit de dubbeltentoonstelling "Beschermd industrieel erfgoed in Vlaanderen 1975-2015" en "100 elementen uit het industrieel erfgoed van Catalonië" in het Boudewijngebouw af met een receptie, een lezing en een toespraak door de heer Mark Andries, kabinetschef van Minister-President Geert Bourgeois en door Sr. Amadeu Atalfaj, permanent vertegenwoordiger van de Catalaanse Regering bij de Europese Unie. Ter gelegenheid wordt een overzicht gegeven van de Vlaams-Catalaanse samenwerking op het vlak van industrieel en technisch erfgoed, en van de grensoverschrijdende aanpak van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie.

De dubbeltentoonstelling werd georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) en het Samenwerkingsverband van Technische en Industrieel Archeologische musea van Catalonië (AMCTAIC). Nadien reist de dubbeltentoonstelling nog tot eind november door Vlaanderen, waarna de tour verdergezet wordt in Catalonië.

Het programma:
- 14.00 : bezoek aan beide tentoonstellingen (gangen A en B van het Boudewijngebouw)
- 15.30 : lezing: 'Industrieel erfgoed - een globaal erfgoed in een geglobaliseerde wereld avant-la-lèttre' door Adriaan Linters (voorzitter VVIA en algemeen secretaris E-Faith)
- 18:00 : finissage met toespraken door de heer Mark Andries, kabinetschef van Minister-President Geert Bourgeois en door Sr. Amadeu Atalfaj, permanent vertegenwoordiger van de Catalaanse Regering bij de Europese Unie
- Afsluitende receptie.

Wenst u deel te nemen aan de finisage in het auditorium van het Boudewijngebouw (Boudewijnlaan 30, Brussel), bevestig dan uw aanwezigheid via vvia@vvia.be of op het nummer 0496 37 77 91. Bent u geïnteresseerd om de reizende tentoonstelling ook tijdelijk te ontvangen, kan u via die contactgegevens ook informatie bekomen.