contact
MyEtwie
In de kijker

Gent wordt twee dagen lang 'Maker City'

Gepubliceerd op 08/11/2016
makercity16

Op 19 en 20 november staat Gent helemaal in het teken van uitzonderlijk vakmanschap en nieuwe technologie. Tijdens het evenement 'Maker City', een initiatief van UNIZO, kunnen alle geïnteresseerden er terecht voor een grote makersmarkt, een ontdekkingsroute langs makers in de stad, en nog veel meer.

Hoe zien handwerk en maakindustrie er morgen uit? Jouw tas, sofa en wagen worden fundamenteel anders ontworpen en gemaakt. Beleef tijdens Maker City zelf de vernieuwing in de maakprocessen en ontdek de producten en de makers van morgen. Het tweedaagse evenement vindt niet toevallig plaats tijdens het openingsweekend van de triënnale voor vormgeving 'Hands on Design'.

150 deelnemende makers brengen op 40 locaties via nieuwe technologie en bijzonder vakmanschap een blik op de toekomst van maken. Guerrilla makers tonen hun vaardigheden op openbare plaatsen in het stadscentrum. Zo verzaagt Swelvet onder de stadshal de kruin van een boom tot speeltuig voor kinderen. Op de 'Market of Futures' in de Oude Vismijn ontdek je welke spullen jij in de toekomst zal gebruiken.

Je kan ook een parcours volgen langs ateliers en nieuwe maakplekken. Deze ateliers nodigen ook een gastmaker uit waarmee ze in co-creatie gaan. Een aanrader zijn ook de speciale wandelingen van Gandante vzw, waarbij de focus zowel op het Gentse ambachtelijke en industriële verleden als op het huidig makerschap ligt. Tijdens elke wandeling worden een aantal ateliers bezocht.

Je vindt alle informatie over het evenement op www.makercity.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...