contact
MyEtwie
In de kijker

Het erfgoed van eten en drinken in Vlaanderen en Brussel: stand van zaken en analyse

Gepubliceerd op 14/05/2014
trajectvoeding_cover2

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) wil het culinair erfgoed meer onder de aandacht brengen en maakte daarom via het project ‘Traject Voeding’ een stand van zaken op in Vlaanderen en Brussel. Het rapport van het 'Traject Voeding' is nu online beschikbaar.

Wat wordt er bewaard en wat niet? Waarom zijn er zoveel collecties over brood en bier? Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de collecties culinair erfgoed en hun beheerders? En wat brengt de toekomst? Dit onderzoek geeft een beter beeld, op collectieniveau, van wat er allemaal te vinden is over dit erfgoed van eten en drinken, alsook in welke omstandigheden en door wie het wordt bewaard.

Het uitgebreide rapport van dit onderzoek kan je nu downloaden via deze link (pdf - 5.8 MB).

Voor meer informatie over het 'Traject Voeding' kan je contact opnemen met Sarah Luyten.