contact
MyEtwie
In de kijker

Hier huist traditie

Gepubliceerd op 13/12/2017
Categorie
cover_boek

In Ingelmunster werd vorige week vrijdag het boek 'Hier huist traditie. Straffe generatiebedrijven van bij ons' voorgesteld. Dit boek is het resultaat van een project van de erfgoedcel TERF rond familiale ondernemingen die al minstens drie generaties in handen zijn van dezelfde familie. Van 36 bedrijven in de regio Roeselare werden interviews afgenomen om getuigenissen te bewaren. Aanvullend werd gezocht naar beeldmateriaal om de verhalen te ondersteunen. Dit alles kreeg een plaats in een virtuele tentoonstelling op de website www.erfgoedbankmidwest.be.

Deze ondernemingen spreken tot de verbeelding, want het zijn winkels en bedrijven die er gevoelsmatig al altijd geweest zijn. Ze werden decennialang van generatie op generatie overgedragen en dragen vanuit hun aanwezigheid bij aan de sfeer en herkenbaarheid van een stad of gemeente. Via het project wilde TERF deze generatiebedrijven extra in de kijker zetten, de herinneringen en het erfgoed levendig houden en ook recente ontwikkelingen of veranderingen een gezicht geven.

'Hier huist traditie - straffe generatiebedrijven van bij ons' verscheen bij Uitgeverij Bibliodroom. Het rijkelijk geïllustreerde boek telt 166 pagina's en kost 23,95 euro