contact
MyEtwie
In de kijker

Historische serres 't Grom voorlopig beschermd

Gepubliceerd op 22/12/2014
serre_grom

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft de voorlopige bescherming van de historische groenteserres aan de Midzeelhoeve in Sint-Katelijne-Waver ondertekend. Burgemeester Kristof Sels noemt de bescherming een belangrijke stap voor ’t Grom, het groentemuseum dat op de site van de Midzeelhoeve gevestigd is.

De serres zijn representatief voor de technische en architecturale ontwikkelingen in de glastuinbouw van de jaren 1860 tot 1980. Bij het ensemble van serres neemt de Mechelse serre, ook gekend als bloemkoolserre of kniekas, een unieke plaats in als speciaal ontwikkeld voor de regio. De serres worden bescherd omwille van hun historische, industrieel-archeologische en sociaal-culturele waarde. Ze staan symbool voor de bloeiperiode van de sector en helpen visueel de evolutie in de glastuinbouw te illustreren en zetten zo aan tot een beter begrip van de rol van de mens als producent en consument.

Burgemeester Kristof Sels (N-VA): “Voor het Grom is dit een belangrijke stap. Nu kunnen ze ook op dat vlak de museumwerking verder uitbouwen en professionaliseren.”

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...