contact
MyEtwie
In de kijker

#ikschrijfgeschiedenis: welke tradities en technieken zet jij verder?

Gepubliceerd op 14/12/2015
isg_kermis

Erfgoed, iets van vroeger? Niks van. Ook nu zetten duizenden mensen in Vlaanderen en Brussel tradities en technieken verder. Als bezieler of sympathisant, aan de zijlijn of er middenin. Vandaag lanceerden verschillende erfgoedorganisaties de campagne #ikschrijfgeschiedenis, waarin al deze mensen worden opgeroepen om foto’s en filmpjes te delen over hoe zij tradities of technieken verder doen leven.

De campagne, waaraan ook ETWIE meewerkt, vestigt de aandacht op de rijkdom aan levende tradities en technieken door ‘het gewone’ in de kijker te zetten. Generatie na generatie tappen we moppen in ons eigen dialect, werken muzikanten en dansers zich in het zweet om hun techniek bij te schaven, verfijnen ambachtsmensen hun vakmanschap... Van meubelmaker tot witloofteler, van mimespeler tot bruid, en van schapenherder tot accordeonist: iedereen schrijft geschiedenis.

Welke tradities en technieken zetten we enthousiast verder in 2016? Iedereen kan een foto of filmpje delen via #ikschrijfgeschiedenis of op www.ikschrijfgeschiedenis.be. Zo wil de campagne een actueel, levendig en divers beeld schetsen van het immaterieel cultureel erfgoed anno 2016.

De campagne #ikschrijfgeschiedenis is een initiatief van het Platform voor Immaterieel Cultureel Erfgoed (tapis plein i.s.m. ETWIE, LECA, CAG, Het Firmament, Resonant en FARO).