contact
MyEtwie
In de kijker

Immaterieel cultureel erfgoed borgen: nomineer jouw favoriet

Gepubliceerd op 13/09/2019
Categorie
Pixabay_geenattributie_vlechtwerk
Foto: Pixabay

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media lanceert een oproep om organisaties of personen in de kijker te zetten die immaterieel cultureel erfgoed (ICE) op een inspirerende manier doorgeven. ICE is niet-tastbaar erfgoed en daarom is er bewuste actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties.

Hoe we ICE borgen, kunnen we leren van elkaar. In een ‘Register van Inspirerende Voorbeelden’ worden dan ook inspirerende good practices en programma’s gebundeld, telkens voor een periode van drie jaar. Bedoeling is dat iedereen inspiratie kan halen uit deze dynamische lijst.

Denk je spontaan aan een begeesterend of vernieuwend programma rond het borgen van ICE? Nomineer het project dan via immaterieelerfgoed.be/nl/nomineer. Dat kan nog tot en met 1 oktober 2019. De expertencommissie beoordeelt je nominatie en bezorgt een advies aan de Vlaamse minister van Cultuur. Die beslist dan welke inspirerende voorbeelden op het register komen.

Ook acteur Herman Verbruggen maakte onlangs kennis met de veelzijdigheid van ICE en steunt de oproep om goede praktijken te nomineren. Kijk hier gerust even mee naar zijn ervaring.

Meer info over de oproep via http://www.kunstenenerfgoed.be/nl/nieuws/draag-mee-zorg-voor-immaterieel-cultureel-erfgoed.