contact
MyEtwie
In de kijker

Immaterieel cultureel erfgoed ?! Eerste stap richting toekomst

Gepubliceerd op 01/09/2013
icevorming1

Dit najaar werkt ETWIE mee aan de workshop ‘Immaterieel cultureel erfgoed?! Eerste stap richting toekomst’, die in iedere provincie wordt georganiseerd. Hoe geef je niet-tastbaar erfgoed, zoals technieken en ambachten, een toekomst? Dit vraagt een andere aanpak dan het conserveren van gebouwen, kunstwerken, artefacten... De workshop bestaat uit twee avonden: sessie 1 maakt je wegwijs in de wereld van het immaterieel erfgoed en laat je actief brainstormen over manieren om specifieke (lokale) tradities levend te houden en door te geven. Geïnteresseerden kunnen nadien ook sessie 2 volgen, die bestaat uit een praktijksessie aan de computer die je door de invoerprocedure in de databank van www.immaterieelerfgoed.be loodst.

Praktisch

De workshops vinden steeds plaats van 19u30 tot 22u00. Deelnemen is gratis (inclusief lesmap en drankje), maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op www.immaterieelerfgoed.be. Het is ook mogelijk om tijdens sessie 1 ter plaatse in te schrijven voor sessie 2. Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Ellen Janssens via info@immaterieelerfgoed.beof 050/68.37.94.

Data en locaties

Deze vormingsavonden zijn een organisatie van tapis plein vzw en Heemkunde Vlaanderen, i.s.m. de erfgoedcellen, ETWIE, Leca vzw, Resonant vzw, Het Firmament en CAG.