contact
MyEtwie
In de kijker

In memoriam Bert Van Doorslaer

Gepubliceerd op 14/04/2015
bertvandoorslaer

We hebben de droeve plicht het overlijden mee te delen van Bert Van Doorslaer, een van de pioniers van het industrieel erfgoed in Vlaanderen en een drijvende kracht achter het onderzoek en de herwaardering van het Limburgse mijnerfgoed. Zowel binnen als buiten de provincie Limburg stond hij bekend als een autoriteit in zijn vakgebied. Van Doorslaer werd amper 61 jaar oud.

Bert Van Doorslaer startte zijn carrière met een verhandeling over de geschiedenis van het Kempische steenkoolbekken aan de Universiteit Gent (1976). Het onderwerp zou hem nooit meer loslaten en hij verzorgde nog talrijke publicaties over het mijnerfgoed in Limburg. Als bestuurssecretaris bij het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed bekommerde hij zich ook om vele andere aspecten van het onroerend en industrieel erfgoed in Limburg. Zo werkte hij rond molens, spoorwegen, kanalen...

ETWIE biedt zijn medeleven aan aan de familie en collega's van Van Doorslaer. "Zijn bijdrage aan de werking rond het industrieel erfgoed in Vlaanderen kan niet overschat worden. Met het overlijden van Van Doorslaer verliest de sector een monument," zegt ETWIE-voorzitter Peter Scholliers.

Een selectie van de publicaties van Van Doorslaer is te vinden op deze pagina.