contact
MyEtwie
In de kijker

Inleiding tot de industriële archeologie

Gepubliceerd op 23/08/2016
brugeoise

De Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) organiseert binnenkort opnieuw zijn cursus 'Inleiding tot de industriële archeologie', dit jaar op verschillende locaties in West-Vlaanderen. De reeks omvat vijf zaterdagen, gespreid over drie maanden. De eerste les vindt plaats op 29 oktober.

De cursus geeft een grondige inleiding in alle aspecten van de industriële archeologie en het industrieel erfgoed. Hoe keken onze voorouders naar deze realisaties? Wat betekenen ze voor ons, en welke betekenis kunnen ze in de toekomst krijgen? Moeten we oude industriële gebouwen en installaties behouden, net zoals kloosters, kerken en kastelen? En als we ze behouden: welke (maatschappelijke) functie(s) kunnen we er dan aan geven? De lezingen handelen ook over ambachtelijke musea, archieven en industrieel toerisme.

De inleidende cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis, erfgoed en toerisme: leden van geschied- en heemkundige verenigingen, leden en medewerkers van gidsenverenigingen en toeristische diensten, cultuurambtenaren, verantwoordelijken van musea, monumentenzorgers, architecten, studenten geschiedenis, kunstgeschiedenis, architectuur en technische wetenschappen, leerkrachten...

De cursussen starten op 29 oktober 2016 in Texture en Kortrijk. Meer informatie over deze cursusreeks en de deelnemingsvoorwaarden vind je op www.industrieelerfgoed.be.