contact
MyEtwie
In de kijker

Inleiding tot de industriële archeologie

Gepubliceerd op 04/07/2017
emabb.jpg

De Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) organiseert binnenkort opnieuw zijn cursus 'Inleiding tot de industriële archeologie', dit jaar op verschillende locaties in de provincie Antwerpen. De reeks omvat vijf zaterdagen, gespreid over drie maanden. De eerste les vindt plaats op 28 oktober.

De cursus geeft een grondige inleiding in alle aspecten van de industriële archeologie en het industrieel erfgoed. Hoe keken onze voorouders naar deze realisaties? Wat betekenen ze voor ons, en welke betekenis kunnen ze in de toekomst krijgen? Moeten we oude industriële gebouwen en installaties behouden, net zoals kloosters, kerken en kastelen? En als we ze behouden: welke (maatschappelijke) functie(s) kunnen we er dan aan geven? De lezingen handelen ook over ambachtelijke musea, archieven en industrieel toerisme.

De inleidende cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis, erfgoed en toerisme: leden van geschied- en heemkundige verenigingen, leden en medewerkers van gidsenverenigingen en toeristische diensten, cultuurambtenaren, verantwoordelijken van musea, monumentenzorgers, architecten, studenten geschiedenis, kunstgeschiedenis, architectuur en technische wetenschappen, leerkrachten...

De cursussen starten op 28 oktober 2017 in EMABB in Boom. Meer informatie over deze cursusreeks en de deelnemingsvoorwaarden vind je op www.industrieelerfgoed.be.