contact
MyEtwie
In de kijker

Interessante TWIE-conferenties in 2018

Gepubliceerd op 11/01/2018
hunterian_0

In 2018 staan verschillende internationale congressen in de sector van het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed op het programma. We zetten een aantal interessante initiatieven op een rijtje.

Universeum Network Meeting 2018 (Schotland)

Het Europees netwerk voor academisch erfgoed Universeum komt van 13 tot 15 juni bijeen in het Hunterian Museum van de Universiteit van Glasgow (Schotland). De jaarlijkse bijeenkomst staat in het teken van samenwerking, niet alleen tussen universiteiten, maar ook met andere erfgoedorganisaties, erfgoedgemeenschappen en de brede maatschappij. Ook het educatief gebruik en de co-curatie van academische collecties komt aan bod. Voorstellen voor lezingen of posters zijn welkom tot 9 februari.

Meer informatie

ICOHTEC Annual Meeting 2018 (Frankrijk)

Momenteel loopt ook een call for papers voor het 45ste congres van ICOHTEC, dat van 17 tot 21 juli in Saint-Etienne (Frankrijk) plaatsvindt. Tijdens de bijeenkomst, met als titel 'Technological Drive from Past to Future?', staat de 50ste verjaardag van het Internationaal Comité voor de Geschiedenis van Technologie centraal. Tot 5 februari kunnen abstracts ingediend worden die het verband leggen tussen techniek en samenleving op lange termijn, of belichten hoe techniek het toekomstbeeld heeft beïnvloed.

Meer informatie

Scientific Instrument Symposium 2018 (Nederland)

Het jaarlijkse symposium van de Scientific Instrument Commission wordt van 3 tot 7 september in Nederland georganiseerd. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Museum Boerhaave in Leiden en het Teylers Museum in Haarlem. Tot 1 maart kunnen voorstellen voor sessies, papers en posters ingediend worden die dieper ingaan op de rol die wetenschappelijke instrumenten hebben gespeeld voor politieke, sociale of economische doeleinden en in de ontwikkeling van de publieke infrastructuur.

Meer informatie

TICCIH 2018 Congress (Chili)

Op 13 en 14 september vindt in Santiago (Chili) het driejaarlijkse wereldcongres van TICCIH plaats. Onder de titel 'Industrial Heritage: Understanding the Past, Making the Future Sustainable' verwelkomt de organisatie voorstellen voor presentaties rond multidisciplinair onderzoek dat inzet op de brede verspreiding van kennis en expertise. Daarnaast is er ook ruimte voor voorstellingen van sites, musea of organisaties die tot doel hebben het industrieel erfgoed te borgen. De uiterste deadline is 15 maart.

Meer informatie