contact
MyEtwie
In de kijker

Internationaal colloquium naar aanleiding van 10 jaar UNESCO-conventie immaterieel erfgoed

Gepubliceerd op 17/10/2013

Precies 10 jaar geleden, op 17 oktober 2003, nam de Algemene Vergadering van UNESCO de 'Convention for the Safeguarding of Intangible Cultural Heritage' aan. Naar aanleiding van deze tiende verjaardag vindt op 6 november in Brussel een internationaal colloquium plaats, waarop gereflecteerd zal worden over de rol van de bestaande expertisenetwerken rond het immaterieel erfgoed.

Erfgoedprofessionals nemen in de Lage Landen vaak de rol van actieve bemiddelaar op bij het ondersteunen van de gemeenschappen in hun borgingsprocessen. Die rol van ‘erfgoedmakelaars’ is in de praktijk van het cultureel-erfgoedveld het jongste decennium sterk gegroeid. Maar welke rol nemen dergelijke NGO’s op in het buitenland? Hoe ziet UNESCO de rol van deze organisaties en personen? En hoe evolueert hun rol lokaal, nationaal, internationaal in de toekomst? Onderzoekers en erfgoedwerkers uit Canada en Europa bespreken op dit internationale colloquium hun inzichten. Je vindt het volledige programma op faronet.be. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Dit colloquium is een initiatief van FARO, tapis plein, Vrije Universiteit Brussel/BREL, i.s.m. ICE-netwerk www.immaterieelerfgoed.be, LECA, CAG, Het Firmament, Resonant, ETWIE, de Erfgoedcellen in Vlaanderen, de Vlaamse UNESCO Commissie en Unesco ICH NGO Forum.