contact
MyEtwie
In de kijker

John Cockerill, 200 jaar toekomst

Gepubliceerd op 12/06/2017
cockerill_200

Precies 200 jaar geleden vestigde John Cockerill zich in Seraing. Naar aanleiding van die verjaardag opende in het museum La Boverie in Luik de tentoonstelling 'John Cockerill, 200 jaar toekomst'.

De expo schetst het epos van de industriële revolutie in Wallonië. Ze leidt je langs de uitvindingen die een stempel drukten op de geschiedenis en belicht de bijhorende uitdagingen op het vlak van stedenbouw, demografie, milieu... Niet alleen het grote verhaal van de industriële ontwikkelingen komt aan bod, er is ook aandacht voor het leven en werken van de mannen en vrouwen die dit alles mogelijk maakten.

De expo vertelt het historische verhaal aan de hand van technische voorwerpen, beelden en getuigenissen, maar er is ook ruimte voor interactie en experiment: een ontmoeting met John Cockerill, een interactieve kaart van het landschap van de regio door de tijd heen, een duik in de mythische locomotief T12... Erg interessant zijn ook de digitaal te raadplegen 'portfolio's' van John Cockerill.

De tentoonstelling loopt nog tot 17 september in museum La Boverie in Luik. Je vindt alle praktische informatie op www.laboverie.com. Een bezoek aan de tentoonstelling is perfect te combineren met een bezoek aan het vlakbij gelegen Maison de la Métallurgie et de l'Industrie de Liège.