contact
MyEtwie
In de kijker

Kolen of je leven! Nieuwe escape room in het MOT

Gepubliceerd op 16/03/2021
Categorie
escape_room_01

De lente lonkt, maar gelukkig is het overdag nog best fris. Meer dan genoeg om in de juiste sfeer te komen. Beeld je in: het is putje winter. Het vriest dat het kraakt. Jij en je gezellen bevinden zich in een typisch beluikhuisje van zo'n 100 jaar geleden. Enkelvoudige muren, een dak zonder isolatie, gaten en kieren waar de wind zo ijzig kil doorprikt. Maar er is een lichtpuntje: het kleine kacheltje waarvan de warmte de situatie nog enigszins draaglijk maakt. En dan, paniek. Het vlammetje sputtert. De steenkool raakt opgebrand! Vlug, een nieuwe brok, voor we bevriezen!

Maar waar is dat 'zwarte goud'? Kan je het op tijd vinden? Of raak je verkleumd tot op het bot? Met puzzels, raadsels, een dosis enthousiasme en een portie geluk moet je een uitweg vinden uit deze situatie.

Het MOT pakt uit met een eigen escape room. De activiteit is voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar, begeleid door 1 volwassene. (min. 2, max. 4 deelnemers). Naar goede gewoonte heeft het MOT hier ook weer een sterk staaltje van hun eigen kunnen laten zien, want onder de bogen van het Guldendal bouwden ze een 19e eeuwse arbeiderswoning op ware grootte na. Met allerlei technieken van de decorbouwer maakten ze het zo realistisch mogelijk. En die missie is zeker geslaagd!

Meer info en online inschrijven: https://www.mot.be/nl/beleven/escaperoom

escaperoom03_byMOT_etwie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...