contact
MyEtwie
In de kijker

Lancering depotwijzer.be

Gepubliceerd op 08/11/2013
depotwijzer

Vandaag werd de nieuwe website depotwijzer.be gelanceerd. De website moet uitgroeien tot dé wegwijzer voor erfgoeddepotbeleid, -werking en -praktijk in Vlaanderen, met een aanbod van relevante expertise, up-to-date informatie en praktische tips voor een verantwoorde bewaring van erfgoed in depot.

Wil je meer weten over de opmaak van een collectieplan? Worstel je met de inplanting van het depot in zijn omgeving? Of wil je weten welke maatregelen je moet nemen om je depot optimaal te beveiligen? Op depotwijzer.be vind je meer informatie over de vele aspecten van depots en hun gebruik. Drie hoofdthema's gidsen je door de bouw en inrichting, het fysieke en digitale collectiebeheer en de organisatie en exploitatie van depots. Naast meer uitleg over de verschillende (deel)aspecten van depotbeheer, vind je op de website ook links naar nuttige downloads, tips & trucs, achtergrondinformatie en voorbeeldrealisaties. Een kalender biedt een overzicht van actuele vormingen en studiedagen.

De website richt zich zowel op professionele als vrijwillige collectiebeheerders en collectiehouders van een erfgoedinstelling, verantwoordelijken en betrokkenen van organisaties, instellingen en verenigingen die in het bezit zijn van roerend erfgoed, maar zonder dat erfgoedzorg hun kerntaak is (bv. lokale besturen, kerkfabrieken, bedrijven...), erfgoedwerkers en -bemiddelaars, architecten, tentoonstellingsbouwers...

depotwijzer.be is een gezamenlijk initiatief van de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Het project maakt deel uit van het regionale depotbeleid.

Bron: faronet.be