contact
MyEtwie
In de kijker

Laureaten BKRK-houtwedstrijd bekendgemaakt

Gepubliceerd op 28/09/2016
Categorie
schilmesjeshouder_1ste_prijs_1

Vandaag zijn de drie laureaten bekendgemaakt van de houtwedstrijd die in het kader van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) is opgezet. De eerste prijs ging naar Steven Gauwberg uit Stekene. Hij stelde de schilmesjeshouder voor, een elegante oplossing om een schilmesje veilig te vervoeren naar bijvoorbeeld het werk. Tania De Bruyker uit Zulte kaapte de tweede prijs weg met Woodpebbles, robuuste borden die gemaakt worden met een kettingzaag. Jolien Fagard uit Tongeren ten slotte pakte de derde plaats met Blokrijk Domino, een dominospel waar het hout op de juiste manier met elkaar verbonden moet worden.

Via het project BKRK wil Bokrijk de komende jaren tien vakmanschappen op een innovatieve manier in de kijker zetten. Het openluchtmuseum trekt zo verder de kaart van het ‘vakmanschap’ en wil een plek zijn waar ontwerper en vakman elkaar ontmoeten én versterken en waar bezoekers een actuele kijk op geschiedenis krijgen.

Dat er aan talent geen gebrek is, bewezen de maar liefst 20 originele en vaak innovatieve ontwerpen die Bokrijk mocht ontvangen na deze oproep. De jury met vakmensen uit diverse gebieden, zoals Bart Lens (architect), Breg Horemans (TAAT) en Johan Valcke (curator Triënnale Vormgeving 2016) beoordeelde de inzendingen, elk vanuit zijn of haar eigen expertise.

De volgende BKRK-wedstrijd zal in het teken staan van het vakmanschap brood.