contact
MyEtwie
In de kijker

Mechelen wordt vier dagen lang 'Maker City'

Gepubliceerd op 05/02/2015
makercity

Van 19 tot 22 maart staat Mechelen helemaal in het teken van uitzonderlijk vakmanschap en nieuwe technologie. Tijdens het vierdaagse evenement 'Maker City', een initiatief van UNIZO, kun je in Mechelen terecht voor een groots makersfestival, een ‘made in Belgium’-beurs, een ontdekkingsroute langs makers in de stad en een toekomstconferentie. Ook ETWIE werkt mee aan het makersevenement.

Het evenement bestaat uit vier grote onderdelen:

1. MAKER CONFERENCE: een groot netwerkevent in Technopolis, met een ‘State of The Union’ inzake ambachten, waarbij het doel is om de lokale maakindustrie weer definitief op de kaart te zetten.
2. MAKER MARKET: in Lamot krijgt het baanbrekend vakmanschap een vitrine: producten, skills en algemene info over vakmanschap vroeger, vandaag en morgen worden geëtaleerd.
3. MAKER FESTIVAL: in Technopolis kan het grote publiek op zaterdag en zondag workshops volgen bij vakmannen en -vrouwen. Op vrijdag is er ook een aanbod voor scholen.
4. MAKER TOUR: activiteiten van partners (NONA, IKA, Handmade in Brugge, ETWIE, Design Vlaanderen, Mest…) en makers in de stad.

Tijdens Maker City nodigt ETWIE, samen met Handmade in Brugge, een aantal jonge ambachtslieden uit die zich met een beurs van het Platform voor Opleiding en Talent in het buitenland zijn gaan 'vervolmaken'. Aan de hand van korte presentaties en demonstraties zullen zij het internationale karakter van het vakmanschap en het belang van grensoverschrijdende kennisoverdracht in de verf zetten. Geïnteresseerden kunnen ter plekke meer informatie krijgen over de modaliteiten van deze vervolmakingsbeurzen. Het programma wordt aangevuld worden met enkele korte presentaties waarin ETWIE en Handmade in Brugge enkele lopende of afgeronde projecten voorstellen.

Je vindt alle informatie over het evenement op www.makercity.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...